Jõuga mõrvaprotsess: väidetavale kägistajale küsiti poole väiksemat karistust kui teo kavandajale

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Oma süüd tunnistanud Aivo Vološinile (paremal) mõistis kohus 7 aastat, Inge Pullatile (vasakul) aga 16 aastat vangistust. Tema kõrval istuvale Andres Pullatile mõisteti rahaline karistus.
Oma süüd tunnistanud Aivo Vološinile (paremal) mõistis kohus 7 aastat, Inge Pullatile (vasakul) aga 16 aastat vangistust. Tema kõrval istuvale Andres Pullatile mõisteti rahaline karistus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru maakohtus kolmapäeval lõpusirgele jõudnud kohtuprotsessil Jõuga taluperenaise Maie Sääre tapmise juhtumis nõudis prokurör tapmises süüdistatavale Aivo Vološinile märksa väiksemat vanglakaristust kui tema hooldajale, kuriteo väidetavale korraldajale Inge Pullatile.

Ringkonnaprokurör Liina Pikma taotles süüdistuse järgi tapmise toime pannud Aivo Vološinile 8 aasta pikkust vanglakaristust. Inge Pullatile, kes süüdistuse järgi oli kogu kuriteo initsiaator ja korraldaja, küsis prokurör mõrva ja teiste kuritegude eest 20 aasta pikkust vangistust. See on raskeim karistus, mida karistusseadustik mõrva eest lubab määrata, kui mitte arvestada eluaegset vangistust. Kui Vološin ja Pullat olid kohtu all veel mitme paragrahvi alusel, nagu näiteks arvutikelmus, laiba rüvetamine jm, siis kolmandale süüdistatavale Andres Pullatile esitati süüdistus vaid laiba rüvetamises ning talle küsis prokurör aasta reaalset vangistust.

Korraldajale maksimum-, täideviijale miinimumkaristus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles