Kaks kuud tagasi ametisse valitud Kohtla-Järve linnajuhid said umbusaldusavalduse

Erik Gamzejev
Copy
Virve Linder valitii linnapeaks ja Hendrik Agur volikogu esimeheks novembri lõpus.
Virve Linder valitii linnapeaks ja Hendrik Agur volikogu esimeheks novembri lõpus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeval esitasid Kohtla-Järve volikogu liikmed umbusaldusavalduse linnapea Virve Linderile, kes valiti sellesse ametisse novembris lõpus, kuid, kel pole õnnestunud seni moodustada linnavalitsust ja volikogu esimehele Hendrik Agurile, kes on selles rollis olnud vaid kaks kuud. 

Virve Linderile esitatud umbusaldusavalduse ette lugenud volikogu liige Anton Dijev ütles, et Linder on kaotanud usalduse, kuna pole suutnud kokku panna linnavalitsust. 

Linderi tagandamist soovivad Dijevi sõnul seitse volikogu liiget: keskerakondlased Valeri Korb, Riina Ivanova, Svetlana Korotkova, Sergei Lopin, Arne Berendsen, valimisliitu Progress kuuluv Maria Merkulova ja Anton Dijev, kes valiti volikogusse Keskerakonna nimekirjast, kuid kelle erakonnakaaslased mullu suvel usalduse kaotamise pärast Keskerakonnast välja heitsid. Nii Merkulova kui ka Dijev on saanud kuriteokahtluse mullu oktoobris vallandunud Kohtla-Järve korruptsiooniskandaalis. 

Enne seda esitasid viis sotsiaaldemokraati: Eduard Odinets, Sergei Butšinski, Vladimir Tšuzas ja Jelena Mutonen umbusaldusavalduse volikogu esimehele Hendrik Agurile, kes valiti sellesse ametisse samuti alles kaks kuud tagasi. Sotside liidri Eduard Odinetsi sõnul ei ole Agur volikogu juhtimisega hakkama saanud. "Meie arvates saadab Hendrik Aguri juhtimist pidev segadus nii eelnõude ettevalmistamisel kui ka istungite läbiviimisel," ütles Odinets. 

Nii Linder kui ka Agur olid 25liikmelises volikogus nelja saadikuga esindatud valimisliidu Restart Kohtla-Järve kandidaadid. Selle valimisliidu liider Janek Pahka ütles esmaspäeval, mil Linderi poolt esitatud linnavalitsuse koosseis volikogult toetust ei saanud, et linnas on loomisel uus koalitsioon, mille moodustavad sotsid, Keskerakond ja mitmed kuriteokahtlusega saadikud.

25st volikogu liikmest on kuriteokahtlustus esitatud üheksale saadikule, nende seas ka Pahkale. Ükski üheksast ei ole oma saadikuvolitusi uurimise ajaks peatanud ega volikogust taandunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles