Põlve- ja puusaliigeste asendamise operatsioone tehakse nüüd ka Narvas

Ilja Smirnov
Copy
Põlveliigese endoproteesimine Narva haiglas. Opereerib ortopeed Stanislav Krumgolts.
Põlveliigese endoproteesimine Narva haiglas. Opereerib ortopeed Stanislav Krumgolts. Foto: SA Narva Haigla

Alates sellest aastast tehakse Narva haiglas põlve- ja puusaliigeste asendamise operatsioone ehk endoproteesimist. Haigla töötajate andmetel on endoproteesimine Eestis üks sagedasemaid plaanilisi lõikusi, mille ravijärjekorrad on pikad ja operatsiooni tuleb oodata kaua.

Endoproteesimine on vajalik juhul, kui kulunud või kahjustunud liiges põhjustab ravimitele allumatut valu ja liigese liikuvuse piiratust. Endoproteesimise eesmärk on taastada jäseme normaalne asend ja saavutada valuvaba liiges, mille liikuvus võimaldab patsiendil igapäevaseid toiminguid teha.

Pärast jaanuaris terviseametilt loa saamist tehti Narva haiglas esimesed põlve- ja puusaliigeste asendamise operatsioonid, teatas Narva haigla kommunikatsioonijuht Daria Davõdovskaja.

"Meil on väga hea meel, et saame nüüd ka Narvas selliseid operatsioone teha. Nüüd tehakse inimestele neid operatsioone kodu lähedal," sõnas Narva haigla juhatuse liige Ago Kõrgvee. "See sai võimalikuks tänu koostööle Tartu ülikooli kliinikumiga, kus personal läbis koolituse, ning samuti ortopeedide Stanislav Krumgoltsi ja Andriy Zubenko abile."

2023. aastal plaanib Narva haigla teha 60 puusa- või põlveliigese asendamise operatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles