Narva võimud on valmis punatänavate ümbernimetamisest loobuma

Ilja Smirnov
Copy
Igor Grafovi tänav sai nime 1944. aasta 22. veebruaril Narva jõe forsseerimisel silma paistnud ja hukkunud punaarmeelase järgi.
Igor Grafovi tänav sai nime 1944. aasta 22. veebruaril Narva jõe forsseerimisel silma paistnud ja hukkunud punaarmeelase järgi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsus on teinud volikogu liikmetele ettepaneku nimetada ümber veel seitse endisaegsete punategelaste nimesid kandvat tänavat. Volikogu liikmed pole sellest mõttest vaimustuses ning võivad tänavate ümbernimetamise eelnõu päevakorrast maha võtta.

Seitsmest ümbernimetatavast tänavast neli (vt infokasti) kannavad Punaarmee sõdurite ja Nõukogude Liidu kangelaste nimesid. Üks tänav on saanud nime 26. juuli järgi, mil Punaarmee 1944. aasta suvel lahingutega Narva tungis. Üks tänav on oma nime saanud partisaniliikumise auks ning üks endise proletariaadi pidupäeva, 1. mai auks.

Proletariaadi tänav otsustati esialgu puutumata jätta, kuna Narva kohanimekomisjoni liikmetel tekkis selle puhul mõningaid kahtlusi ning nad võtsid lisaaega, et kohanimenõukogu arvamust küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles