Kohtlanõmmelased koguvad rahvamaja ja lastekoduhoone kaitseks allkirju

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Nõmme rahvas ootab pikisilmi, millal rahvamaja uksed taas avanevad ning seal tegutsenud ringid ja huvigrupid tavapäraselt jätkata saavad.
Kohtla-Nõmme rahvas ootab pikisilmi, millal rahvamaja uksed taas avanevad ning seal tegutsenud ringid ja huvigrupid tavapäraselt jätkata saavad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Nõmme kogukond taotleb Toila vallalt alevisüdame miljööväärtuslikuks alaks määramist, et kaitsta ajastule iseloomulikke hooneid lammutamise eest.

1960. aastal avatud koolimaja. 1940.-1950. aastatel ehitatud elumajad Kooli ja Klubi tänaval. 1953 valminud rahvamaja, mille ehitusel lõid vabatahtlikena kaasa paljud kohalikud elanikud. Nagu ka mõni aasta varem avatud lasteaia ehitusel.

Need ajastule iseloomulikud hooned peavad igal juhul alles jääma, näevad kohtlanõmmelased seda piirkonda tulevikus miljööväärtusliku alana. Et säiliks terviklik keskkond oma ajalooliselt väljakujunenud hoonestuse ja ühtse arhitektuuriga, et oleks hoitud kultuuriväärtuslik pärand ja tagatud kohalik elukeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles