Kutsevõistlus "Viru Welder" toimus 14. korda

Põhjarannik
Copy
Kui keevitajad olid oma boksieraldatuses etteantud detailid kokku traageldanud, tuli kohtunikel asuda oma täppistöö kallale. Parimad keevitajad ei tohtinud eksida rohkem kui millimeetriga. Teises voorus tuli kõik pidevõmblusega üle keevitada ning kohtunikud hindasid ka liidete puhtust.
Kui keevitajad olid oma boksieraldatuses etteantud detailid kokku traageldanud, tuli kohtunikel asuda oma täppistöö kallale. Parimad keevitajad ei tohtinud eksida rohkem kui millimeetriga. Teises voorus tuli kõik pidevõmblusega üle keevitada ning kohtunikud hindasid ka liidete puhtust. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses (IVKHK) 14. korda peetud rahvusvahelisel kutsevõistlusel "Viru Welder" olid tänavu ühes keevitajatega mõõtu võtmas CNC-pingi operaatorid.

Võistlusest võtsid lisaks kolme Balti riigi esindajatele osa ka Rootsi noored. Kokku pani oma oskused proovile 19 keevitajat ning kaheksa CNC-pingi opraatorit. Just viimane eriala on veel vähe tuntud, kuid suure perspektiiviga.

"Kahjuks on vastuvõtul ilmnenud, et noored ei tea, mida see amet endast kujutab, ning grupi komplekteerimine pole kõige lihtsam," ütles IVKHK metalli- ja autoeriala juhendaja Riho Sügis. "CNC-pink on arvutil juhitav tööpink, mis valmistab detaili arvutilt antavate juhiste järgi. Igati tänapäevane amet."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles