Eesti ja vene lasteaia kokkupanek tekitab Sillamäel pingeid (1)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eestikeelse lasteaia 43 last ja kolm rühma koos personaliga kolivad Rukkilille katuse alla, kus praegu käib üheksas rühmas 123 last.
Eestikeelse lasteaia 43 last ja kolm rühma koos personaliga kolivad Rukkilille katuse alla, kus praegu käib üheksas rühmas 123 last. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäe ainus eesti õppekeelega lasteaed Pääsupesa peab oma majaga hüvasti jätma. "Kardan, et suures lasteaias lahjenevad eesti õhkkond ja väärtused," ütles hoolekogu liige Ander Sile. Linnavõimu kinnitusel on eesti keele õpe prioriteet.

Sillamäe hariduselu ootavad uuel õppeaastal suured muudatused: jaanuaris nõustus Sillamäe volikogu eesti põhikooli ja gümnaasiumi pidamise riigile üleandmisega; veebruari istungil otsustasid saadikud liita kolm lasteaeda ja kaks põhikooli.

Viimane otsus toob kõige suurema muutuse Pääsupesa lastele ja kollektiivile, kes peavad Hariduse tänavalt oma senisest majast lahkuma. Lasteaedade Pääsupesa ja Jaaniussike liitmisel lasteaiaga Rukkilill moodustub juriidiliselt üks asutus, mis jääb 1. septembrist tegutsema kahes õppekohas: Majakovski tänaval Rukkilille majas ja Gagarini tänaval Jaaniussikese hoones.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles