Valge saal ootab haruldasi ja põnevaid fotosid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Mõne külastaja kunstihuvi avaldub juba lapseeas.
Mõne külastaja kunstihuvi avaldub juba lapseeas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valge saal tähistab tänavu 28. mail 40. tegevusaastat ning avab sel puhul juubelinäituse "Valge saal läbi külastaja objektiivi". Ebatavaline fotonäitus pannakse kokku külastajate endi tehtud põnevatest ja haruldastest fotodest.

Nelja aastakümne jooksul on valges saalis peetud sadu näitusi, kontserte, kohtumisi ja muid üritusi.

"Galerii külastajad on kõiki neid tegevusi oma fotoaparaatide ja telefonidega jäädvustanud ning kindlasti leidub paljude linnaelanike kogudes huvitavaid fotosid," sõnas galerist Helgi Kopliorg. "Mõtlesime, et paneks eredamatest hetkedest kokku juubelinäituse, mis jutustaks kõige paremini riigis hinnatud galerii pikast teekonnast."

Fotosid võib kuni 30. aprillini saata e-posti aadressil helgi.kopliorg@pkm.ee. Vanemad, paberkandjal fotod võib tööpäeviti ise valgesse saali kohale tuua. Lisainfot saab telefonidel 5334 0280 ja 332 1351.

Kopliorg rõhutas, et iga linnaelanik ja -külaline võib saata või tuua kuni kümme fotot, millel on kirjas, mis ajal ja kus on pilt tehtud ning kui võimalik, siis ka see, kes on fotol. Muuseumi töötajad valivad näituse tarbeks välja kõige huvitavamad, haruldasemad ja põnevamad fotod. Väljavalitud fotod skannitakse, paberil fotod tagastatakse omanikule.

Väljavalitud fotodest avatakse Kohtla-Järve linnavalitsuse galeriis näitus 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles