Narva uus võimuliit valis volikogu esimeheks keskerakondlase Tatjana Stolfati

Ilja Smirnov
Copy
Tatjana Stolfat.
Tatjana Stolfat. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas moodustuv uus võimuliit valis volikogu esimeheks keskerakondlase Tatjana Stolfati, kes oli samas ametis ka enne viimaseid kohalikke valimisi 2021. aasta sügisel. 

Stolfati poolt hääletas 18 volikogu liiget. Narva volikogus on 31 saadikut, kellest kohal oli 28.

Valimisliidu "Narva heaks" kandidaat Irina Janovitš, kes on samuti varem volikogu esimees olnud, sai kümme häält.

Narvas moodustuvasse uude võimuliitu kuuluvad Katri Raigi valimiliitu jäänud 13 saadikut, kaks erakonna Eesti 200 saadikut ja uue jõuna viis Keskerakonna fraktsiooni liiget.

Uut koalitsioonilepingut pole Narvas veel sõlmitud, kuid Stolfati valimine volikogu esimeheks kinnitas, et kokkulepped selle sünniks peavad.

2021. aasta suvel tagandas Narva volikogu Stolfati eestvedamisel Katri Raigi linnapea ametist. Nüüd on neist aga saanud taas liitlased. Raik vajas uut koalitsioonipartnerit, sest mitu tema oma valimisliidu liiget läksid oma teed ja senine võimuliit jäi volikogus vähemusse.

Eelmise volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi tagandas volikogu 23. veebruaril. Umbusaldajad süüdistasid teda muu hulgas süstemaatilises saadikute pihta käivas ebakorrektses sõnapruugis ning puudustes volikogu juhtimisel. Enne hääletust astus Žavoronkov välja Katri Raugi valimisliidu fraktsioonist.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles