Ida-Viru suurettevõtte juhatuse liige peab Venemaa kodakondsuse tõttu ametist lahkuma

Põhjarannik
Copy
Pavel Onuchaki vastuse valdkonnaks on Enefit Poweri juhatuse liikmena olnud kaevandamine ja logistika.
Pavel Onuchaki vastuse valdkonnaks on Enefit Poweri juhatuse liikmena olnud kaevandamine ja logistika. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Venemaa kodakonduse tõttu peab Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Power juhatusest alates reedest lahkuma Pavel Onuchak, kes vastutas kaevandamise ja logistika eest.

30 aastat Eesti Energia kontsernis töötanud ja alates 2021. aastast Enefit Poweri juhatusse kuulunud Onuchak jääb ettevõttesse tööle teisele ametikohale.  

„Enefit Power lähtub oma tegevustes Euroopa Liidu liikmesriikides kehtivatest kokkulepetest ja nõuetest. Euroopa Liidu kümnes Venemaa suhtes kehtestatud sanktsioonipakett sisaldab nõuet, millest tulenevalt ei ole Venemaa kodanikel ja elanikel lubatud kuuluda selliste Euroopa Liidus registreeritud ettevõtete juhatusse, millel on elutähtis taristu või mis osutavad elutähtsat teenust,“ selgitas Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.

Ta lisas, et Pavel Onuchak on kogenud ja tugev juht ning kaevandamise valdkonna kompetentne ekspert ja seetõttu pakkus ettevõte  talle võimalust jätkata tööd kaevandamise ja logistika valdkonnas ametis, millega ei kaasne juhatuse liikme vastutust ja õigusi. 

Vainola tänas Onuchakki vastutustundliku töö eest ettevõtte juhatuses: "Paveli töö juhatuse liikme kohal on olnud silmapaistev. Tema eestvedamisel suutis ettevõte energiakriisis hüppeliselt suurendada põlevkivi kaevandusmahtusid, mis mängis olulist rolli varustuskindluse tagamisel. Usun, et samamoodi jätkab ta primaarenergia valdkonna juhi positsioonil," sõnas ta. 

Enefit Poweri juhatus jätkab kolmeliikmelises koosseisus. Lisaks Andres Vainolale, kes on juhatuse esimees, kuuluvad juhatusse varahalduse eest vastutav juhatuse liige Meelis Goldberg ja energia muundamise eest vastutav juhatuse liige Arles Taal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles