Ida-Viru turismiettevõtjad valitsusele: maksutõus halvaks kogu sektori (1)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Plaanitav muudatus ei puuduta ainult majutust, vaid kogu turismisektorit. Kui turist ei tule, siis jäävad klientidest ilma nii vaatamisväärsused, toitlustus kui ka aktiivsed teenused," tõdes Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen.
"Plaanitav muudatus ei puuduta ainult majutust, vaid kogu turismisektorit. Kui turist ei tule, siis jäävad klientidest ilma nii vaatamisväärsused, toitlustus kui ka aktiivsed teenused," tõdes Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Majutuse käibemaksu tõus kahandaks, mitte ei kasvataks riigi tulusid, leiab Ida-Viru turismiklaster ning teeb ühispöördumises valitsusele ettepaneku viia läbi põhjalik mõjuanalüüs.

Uus valitsusliit on lubanud kaotada madalama käibemaksu erisuse majutusteenuse pakkujatele alates 2025. aasta jaanuarist, mis tähendab, et senise üheksa protsendi asemel tõuseb käibemaks majutusteenuselt 22 protsendile.

Turismiklastri majutajate hulgas läbi viidud küsitlusest selgus, et peaaegu kogu tõusev käibemaks ehk 13 protsenti tuleb lisada majutuse hindadele. "Pole sisemisi reserve, millega seda katta," põhjendas Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, lisades, et turismisektori tervis on väga kehv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles