Närve õginud Narva Trans pressis end Eesti karikafinaali

Põhjarannik
Copy
Viimati võitis Narva Trans Evald Tipneri nimelise Eesti karika neli aastat tagasi 2019. aastal.
Viimati võitis Narva Trans Evald Tipneri nimelise Eesti karika neli aastat tagasi 2019. aastal. Foto: Jana Pipar / Eesti jalgpalliliit

Narva Trans pääses 1:0 võiduga esiliiga meeskonna JK Tabasalu üle Evald Tipneri nimelise Eesti karikasarja finaali, aga see eelviimane samm karikavõidu poole tuli arvatust tunduvalt suurema närvikuluga.

Lisaks sellele, et meistriliigas mängiva Transi vastane kuulub esiliiga keskmike hulka, oli suuremal osal mänguajast Tabasalul üks mängija väljakul vähem.

31. minutil sai Tabasalu mängija Märten Subka trahvikastsis tehtud vea eest punase kaardi ja pidi platsilt lahkuma. Järgnes Transi kasuks antud penalti. Ent Deniss Poljakovi löögi suutis hiilgava mängu teinud Tabasalu väravavaht Kaarel Rumberg tõrjuda. 

Kulus veel rohkem kui pool tundi mänguaega, mil Transil õnnestus skoor lõpuks avada. Oli õnne, et Transi kaitsja Aleksandr Nikolajevi pealelöök koguni kahe Tabasalu mängija jalge vahelt läbi lendas ja väravavõrku jõudis. 

Järgnenud poole tunni jooksul ei õnnestunud Transil enamusele vaatamata skoori kasvatada. Hoopis Tabasalu tegi kohtumise lõpus mitu väravahõngulist rünnakut. 

Ent stiiilipunkte jalgpallis ei anta, poolehoidjate närvikulu ei arvestada ja loeb vaid skoor, mis seekord oli Narva kasuks ja viis karikafinaali. 

Kui Narva Trans saab finaalis jagu ka valitsevast meistrist Tallinna Florast, siis kaasneb lisaks Tipneri karikaga ka pääse eurosarja ning ligikaudu paarisaja tuhande euro suurune süst klubi eelarvesse. 

Finaalmäng toimub 3. juunil A. Le Coq areenal Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles