Koodikoolis algas sisseastumismaraton

Põhjarannik
Copy
Konkurents koodikooli astumisel on karm. Järgmiste nädalate jooksul testitakse õppima pürgijate programmeerimisoskusi ja ka vaimutugevust.
Konkurents koodikooli astumisel on karm. Järgmiste nädalate jooksul testitakse õppima pürgijate programmeerimisoskusi ja ka vaimutugevust. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Esmaspäeval kogunesid esimesed poolteistsada Jõhvi koodikooli õppima pürgijat sisseastumiskatsele. Ees seisab kaks nädalat tihedat tööd kohapeal ja veel nädal kodus. Selliseid katseid on kavas teha suve jooksul mitu, sest kuigi avalduste vastuvõtt veel käib, on juba praegu laekunud üle 2000 avalduse.

Varasemale kogemusele tuginedes võib arvata, et kooli pürgijate koguarv ulatub kolme ja poole tuhandeni. "Kokku plaanime vastu võtta 200-250 õppurit nii septembris kui ka jaanuaris algavale kuni kahe aasta pikkusele koolitusele," ütles kooli kaasjuht Karin Künnapas. Sisseastujate seltskond on äärmiselt kirju. "Kõige kaugem seni registreerunu on Hongkongist ja kõige vanem 62aastane. Keskmine vanus on kolmekümne ringis," ütles kooli kommunikatsioonijuht Andero Kevin Leedu.

See aga tähendab väga erinevat elu- ja töökogemust. Inimeste varasem karjäär ja nüüd kavatsetav pööre on päris omaette põnev teema, arvas kooli juhtkond. See rikastab kindlasti õpikeskonda ja õppurite omavahelist lävimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles