Riik sundvõõrandab endise tankimonumendi kinnistu

Ilja Smirnov
Copy
Mullu 16. augustil demonteeritud tanki asukohta katavad praegu südamekujuliselt laotud lilled ja küünlad. Siseministeeriumi otsusega see rahvamemoriaal likvideeritakse ning siin algab ehitus.
Mullu 16. augustil demonteeritud tanki asukohta katavad praegu südamekujuliselt laotud lilled ja küünlad. Siseministeeriumi otsusega see rahvamemoriaal likvideeritakse ning siin algab ehitus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu liikmetel ei lastud endise tankimonumendi aluse maa üleandmise küsimuses sõna sekka öelda ning nüüdseks on siseministeerium algatanud kinnistu sundvõõrandamise. Venemaa piiri äärde tanki endisesse asukohta kerkib drooniseiresüsteem.

Siseminister Lauri Läänemetsa 22. mail allkirjastatud käskkirja kohaselt sundvõõrandatakse Narvale kuuluv kinnistu Jõesuu tänav 175, kus kuni eelmise aasta 16. augustini seisis nõukogude tankimonument. Käskkirja järgi rajatakse Narva jõe äärde endisele tankimonumendi alale seirepositsioon. Riigipiiri valvamiseks on vaja parandada piirivalvamise võimekust mehitamata õhusõidukite tuvastamisel ning seetõttu tuleb Narva jõe äärde rajada seirepositsioon, mis võimaldaks riigipiiri valvata ka tehniliste vahenditega.

2771 ruutmeetri suurune kinnistu asub piirijõe kaldal autotee ääres Narva ja Narva-Jõesuu linna halduspiiri lähedal. Riik maksab sundvõõrandamise eest Narva linnale 1940 eurot − nii palju on kinnistu väärt kinnisvarabüroo koostatud eksperdihinnangu järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles