Riik võib ise asuda Sillamäe ja Narva tänavanimesid muutma

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tänavu aprillis vahetati Daumani nime kandnud tänava sildid Kivilinna tänava siltide vastu, sest volikogu oli varem teinud sellekohase otsuse. Küll aga ei soovi volikogu liikmed Narvas ümber nimetada veel seitset tänavat, mille kohta riik on oma ettepaneku linnale teinud.
Tänavu aprillis vahetati Daumani nime kandnud tänava sildid Kivilinna tänava siltide vastu, sest volikogu oli varem teinud sellekohase otsuse. Küll aga ei soovi volikogu liikmed Narvas ümber nimetada veel seitset tänavat, mille kohta riik on oma ettepaneku linnale teinud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kuna Sillamäe ja Narva on näidanud soovimatust järgida valitsuse ettepanekut muuta ära allesjäänud Nõukogude riigikorraga seotud tänavanimed, võib riik asuda neid ise muutma.

Sel teisipäeval lükkas Sillamäe volikogu ühehäälselt tagasi rahandusministeeriumi ettepaneku muuta ära Nõukogude ohvitseri Mihhail Rumjantsevi auks pandud tänavanimi. Rumjantsev oli Sillamäel sündinud leitnant, kes langes 1983. aastal Nõukogude okupatsioonivägede ridades Afganistani sõjas. Volikogu viitas seda otsust põhjendades, et Rumjantsevi tänava nime säilitamist palusid tema klassikaaslased.

Narva volikogu on kalevi alla peitnud linnavalitsuse eelnõu, mille kohaselt tuleks Narvas ümber nimetada:

  • Aleksei Juhhanovi tänav Väike-Rakvere tänavaks
  • Arsenti Bastrakovi tänav Masina tänavaks
  • Igor Grafovi tänav Madise tänavaks
  • Mihhail Gorbatši tänav Seedri tänavaks
  • 26. Juuli tänav Juuli tänavaks
  • Partisani tänav Loome tänavaks
  • 1. Mai tänav Jaama tänavaks

Mihhail Rumjantsevi tänav Sillamäel oli plaanis ümber nimetada Rae tänavaks, kuid volikogu keeldus sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles