Narva Trans alistas Evald Tipneri nimelise Eesti jalgpallikarika finaalis Tallinna Flora 2:1 ja pääseb karikavõitjana eurosarja.

Tipneri karikavõistluste finaal Tallinna FC Flora vs JK Narva Trans
Tipneri karikavõistluste finaal Tallinna FC Flora vs JK Narva Trans Foto: Madis Veltman (Postimees)

Narva oli suurema osa mänguajast kohtumise soosiku, valitseva Eesti meistri Taliinna Flora, rünnakute surve all, kuid pidas vastu ja kasutas ära oma vähesed väravavõimalused.

54. minutil viis Transi juhtima Serbia päritolu Ungari kodakondsusega Alex Markovic. Tema löödud penalti suutis Flora väravaht Ingmar Krister Paplvaskis tõrjuda, kuid lahtisele pallile sai Markovic esimesena jaole ja kõksas selle väravasse. 

72. minutil viigistas Flora seisu. Värava lööjaks oli Narva Transi oma kasvandik Nikita Mihhailov, kes sel aastal Floraga liitus. 

Mängu võiduvärav sündis 81. minutil kui Transi kontrarünnakul tuli Flora väravavaht ebaõnnestunult värava eest välja ja Narva meeskonnaga tänavu liitunud lõunakorealane Dohyun Kim palli täpse löögiga tühja väravasse suunas. 

Karikavõit annab Narva Transile, kes meistriliigas on tänvu alles kaheksandal kohal, võimaluse pidada sel suvel ka eurosarja mänge, mis toob klubile sisse ligikaudu paarsada tuhat eurot. 

Viimati võitis Narva Trans Eesti karika 2019. aastal.

Finaalmäng on järelvaadatav ERRi spordiportaalis.

Kommentaarid
Copy