Helend Peebu elust ja teatriteest saab tema kodukandis Iisakus suvelavastus

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Helend Peep püsis näitlejana laval kuni kõrge vanaduseni. Tema elust ja teatriteest kõnelev tükk on saanud nime "Kerjuse laulust", mis algab sõnadega "Kõik roosid...".
Helend Peep püsis näitlejana laval kuni kõrge vanaduseni. Tema elust ja teatriteest kõnelev tükk on saanud nime "Kerjuse laulust", mis algab sõnadega "Kõik roosid...". Foto: Margus Ansu / Scanpix

Neljal suvepäeval juulis ja augustis näeb Iisaku lauluväljakul muusikalist komöödiat "Kõik roosid…", kus proffide kõrval löövad kaasa ka Iisaku harrastusnäitlejad.

Iisaku kandist pärit laulja ja näitleja elusaatuse pöördelised hetked põimib ühte lavastusse Rednar Annus, kelle kinnitusel Helend Peep vääris oma nime: esimeses Eesti Vabariigis alustatud teatritee sai sära juurde Vanemuise aastatel ning Peep püsis näitlejana laval kuni kõrge vanaduseni.

"Loobumata oma ideaalidest ka keerulistel aegadel ning säilitades ausa palge ka okupatsioonide ajal, andis Helend tubli panuse kodukandi ajaloomällu. Mismoodi kõik Iisakus peale hakkas, kuni kuulsa "Kerjuse lauluni" Kaarel Irdi kaaperdatud Vanemuises, näeme suvelavastuses "Kõik roosid..."," ütles teksti autor ja lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles