Jaak Juske Jõhvi ajaloorännakul: "Elame õnnelikul ajal ja õnnelikus kohas"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jalutuskäik algas Jõhvi Mihkli kiriku aiast. "Kuidas meil Jõhvis esimene ajaloomatk Jaak Juskega läks? Väga hästi läks. Meid oli palju, üle 60 inimese. Ja me kuulasime väga head õpetajat tähelepanelikult nagu usinad õpilased 6.b-st," tegi Jõhvi keskraamatukogu hiljem postituse.
Jalutuskäik algas Jõhvi Mihkli kiriku aiast. "Kuidas meil Jõhvis esimene ajaloomatk Jaak Juskega läks? Väga hästi läks. Meid oli palju, üle 60 inimese. Ja me kuulasime väga head õpetajat tähelepanelikult nagu usinad õpilased 6.b-st," tegi Jõhvi keskraamatukogu hiljem postituse. Foto: Sirle Sommer-Kalda / Põhjarannik

"Mulle meeldivad tuurid, kus ka ise targemaks saan. Jõhvis on tegelikult väga palju Eesti ajaloos olulisi lugusid rääkida," kinnitab Jaak Juske, kes teeb kõige sagedamini giiditööd Tallinna vanalinnas, aga oli võidupüha eel teejuhiks Jõhvis, kannul üle poolesaja ajaloohuvilise.

Jõhvi ajaloomatka iga peatus jutustas palju rohkemat kui ainult kunagise kihelkonnakeskuse ja praeguse maakonnasüdame ajalugu.

"Elame praegu väga õnnelikul ajastul. Me saame esimest korda Eesti ajaloos öelda, et enamik Eesti rahvast on praeguseks enamiku oma elust saanud elada vabas demokraatlikus Eestis. Kõik, kes on sündinud 1959 ja hiljem, on elanud vähemalt pool elu vabas Eestis. Ja me teeme koos liitlastega kõik selleks, et neid õnnelikke aastakäike tuleks kogu aeg juurde," ütleb Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles