Tänavuse festivali "Seitsme linna muusika" avab Tallinna saksofonikvartett

Põhjarannik
Copy
Tänavuse festivali avakontserdil esineb Tallinna saksofonikvartett.
Tänavuse festivali avakontserdil esineb Tallinna saksofonikvartett. Foto: Eesti Kontsert

Festival "Seitsme linna muusika" ja Ida-Virumaa suvi on omavahel kokku kasvanud. Sel aastal tähistab see juba 25 aasta juubelit, mis kinnitab, et tegu on kõige pikema ajalooga muusikafestivaliga Ida-Virumaal. Selle aja jooksul on Ida-Virumaa publiku ees esinenud sadu artiste.

Tänavuse festivali avakontserdil 29. juunil Jõhvi kontserdimajas astub üles Tallinna saksofonikvartett, kes oli esinejate seas ka esimesel festivalil 25 aastat tagasi.

Kvartett esineb koosseisus Olavi Kasemaa (sopransaksofon, altsaksofon), Villu Veski (altsaksofon, sopransaksofon), Valdur Neumann (tenorsaksofon) ja Joonas Neumann (baritonsaksofon).

Tallinna saksofonikvarteti on 1983. aastal asutanud professor Olavi Kasemaa. Kvartett on esinenud Taanis, Šveitsis, Rootsis, Soomes, Norras, Venemaal, Lätis, Leedus, Prantsusmaal, Saksamaal, Hispaanias, Kanadas jm. Saksofonikvarteti lai repertuaar sisaldab üle 150 teose alates varasest muusikast ja lõpetades džässiga. Kvartetile on originaalloomingut kirjutanud mitmed Eesti heliloojad, nagu Viktor Ignatjev, Hillar Kareva, Mati Kuulberg, Lepo Sumera ja paljud teised.

Nagu traditsiooniks on saanud, kõlab festivalil klassikat, estraadi, džässi ja muid stiile. Muusikud esinevad Ida-Virumaa põnevates paikades. Kokkuvõttes sünnivad nii esinejatele kui kuulajatele kauaks meelde jäävad elamused. Juuni lõpp ja juulikuu algus on täis muusikat, tasub kavas järge ajada ning valida välja oma lemmikutest lemmikumad. Sel aastal on festivali kontserdikavas Ott Lepland, Laura, Lauri Liiv ja Johan Randvere, Gerli Padar ja paljud teised Eesti armastatud muusikud.

Tänavuse festivaliga tähistatakse ka Ida-Virumaalt sirgunud dirigendi Hirvo Surva 60. sünnipäeva. 3. juulil Jõhvi Mihkli kirikus toimuval kammerkoori Kolm Lindu kontserdil, kus on kavas Anton Bruckneri motetid ning Cyrillus Kreegi ilmalikud laulud, dirigeerivad Stijn Claerhoudt ja ka sünnipäevalaps Hirvo Surva ise.

Festivali algne idee − seitse päeva, seitse kontserti, seitse linna − on aegade jooksul täienenud ning praeguseks on sellest saanud kümne põneva kontserdiga suursündmus Ida-Virumaa kaunites paikades. Sel korral on kontserdid Jõhvi kontserdimajas, Kohtla-Järve linnaväljakul, Toila Valgevilla siseõues, Saka mõisas, Meresuu spaahotelli restoranis, Jõhvi Mihkli kirikus, Illuka mõisas, Tulivee rannarestoranis, Aseri koolimaja õues ning Vaba Lava Narva keskuse siseõues. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles