Minister sundis Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktorit ametit maha panema

Erik Gamzejev
Copy
Hannes Mets juhtis Ida-Virumaa kutsehariduskeskust üle üheksa aasta ja sel ajal valmis ka uus õppekorpus.
Hannes Mets juhtis Ida-Virumaa kutsehariduskeskust üle üheksa aasta ja sel ajal valmis ka uus õppekorpus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Maakonna suurima õppeasutuse, Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse direktor Hannes Mets lahkub haridusministri nõudmisel ametist, kuna teenistusliku järelevalve käigus ilmnes, et koolis toimuv õpe ei vasta aastaid seadustele ja toimub suuremas osas vene keeles.

Haridus- ja teadusministri Kristina Kallase sõnul oli olukord koolis nii üldise juhtimise, õpetajate kvalifikatsiooninõuetele vastavuse kui ka eesti keeles õpetamise poolest halb. "Koolis toimuv õpe ei vasta seaduses sätestatule ja ei ole vastanud juba aastaid. Kuigi seaduse järgi on kutsekeskhariduse õppekeel eesti keel, õpetatakse Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses valdaval osal kutsekeskhariduse õppekavadel nõutaval tasemel eesti keeles vaid eesti keele tunnis ja suur osa õppest toimub vene keeles. Sellises olukorras ei näe ma võimalust, et kooli juhtkond ei võta vastutust," selgitas minister.

Rohkem kui pool aastat kestnud järelevalve tuvastas, et kooli kutseõpetajatest oli kesk- või keskeriharidusega 66%, mis ei ole kooskõlas seaduses sätestatuga, kuna kutseõpetaja kutsestandardi madalaimale tasemele vastavaid õpetajaid ei tohi koolis olla üle 20%. Järelevalve käigus selgus ka, et riigikeeleoskus ei vastanud nõutud tasemele kolmandikul töötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles