Enamikus kontrollitud majutusasutustes leiti ohutusalaseid puudusi

Põhjarannik
Copy
Ida päästekeskuse inspektorid kontrollisid 29. maist kuni 18. juunini Ida- ja Lääne-Virumaa valdavalt hooajaliste majutusasutuste tuleohutust. Reidi käigus kontrolliti hotellide, motellide, võõrastemajade, puhkekodude, külalistemajade ja muude majutushoonete tuleohutust.
Ida päästekeskuse inspektorid kontrollisid 29. maist kuni 18. juunini Ida- ja Lääne-Virumaa valdavalt hooajaliste majutusasutuste tuleohutust. Reidi käigus kontrolliti hotellide, motellide, võõrastemajade, puhkekodude, külalistemajade ja muude majutushoonete tuleohutust. Foto: Päästeamet

Enamikus Ida- ja Lääne-Virumaa valdavalt hooajalistes majutusasutustes, mida Ida päästekeskuse inspektorid juunikuus kontrollisid, leiti puudusi. Peamiseks puuduseks oli esmaste kustutusvahendite puudumine või nende mittekorrasolek.

Reidi käigus kontrolliti kahe maakonna 44 majutusettevõttes kokku 91 hoonet, neist Ida-Virumaal 65 ja Lääne-Virumaal 26. Puudusi oli 59 hoones, teatas Ida päästekeskus.

Sarnaselt eelmise aasta kontrollkäiguga olid puudused seotud esmaste kustutusvahenditega, need kas olid puudu või oli nõuetekohane kontrollhooldus tegemata. Murekohaks oli samuti suitsu- ja vingugaasiandurite puudumine, ei olnud evakuatsiooniskeeme ja tuleohutusmeelespeasid, tuletõkkeuksed olid avatud asendis ning evakuatsioonipääsud ei olnud abivahenditeta avatavad, rääkis keskuse pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles