Ida-Virumaa kultuuri- ja spordimiljonist läheb suurim tükk koorilaulu edendamiseks

Erik Gamzejev
Copy
See pilt on tänavu juunis Iisakus toimunud Ida-Virumaa kooride laulupäevast "Laulutungal", kus suurema osa lauljatest moodustasid koolide koorid. Mitmeid laule juhatas Hirvo Surva.
See pilt on tänavu juunis Iisakus toimunud Ida-Virumaa kooride laulupäevast "Laulutungal", kus suurema osa lauljatest moodustasid koolide koorid. Mitmeid laule juhatas Hirvo Surva. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Riigi eelarvest Ida-Virumaa kultuuri- ja spordisündmuste korraldamiseks eraldatud miljonist eurost läheb kõige suurem osa − 170 000 eurot − koorilaulu edendamiseks Ida-Virumaa koolides.

170 000 euro suurune toetus läheb muusikaga tegelejaid ühendavale MTÜ-le Eesti Muusikanõukogu. Selle tegevjuht Kadri Lassmann ütles, et selle raha eest on kavas panna sel sügisel kokku Ida-Virumaa gümnaasiumide ja põhikoolide vanemate klasside õpilaste ligemale sajaliikmeline ühendkoor, mille kunstiliseks juhiks saab Hirvo Surva. Lisaks temale on kavas kaasata veel koorilaulu mentoreid, korraldada proove ja koorilaagreid.

Järgmise aasta augustis on sel kooril koos sümfooniaorkestri ja mitmete Eesti tuntud solistidega kavas anda Ida-Virumaal kolm kontserti, millest viimane toimub Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil Narvas vabas õhus − sellest on kavas teha ka teleülekanne. Selle koori ja kontserdi jaoks tellitakse helilooja Olav Ehalalt ja luuletaja Leelo Tunglalt uued kodumaa- ja koduteemalised laulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles