KAUNIS KODU Närtsinud vanast häärberist sai uus ja õitsev

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kuidas küll suvelilled nii külluslikult õitsevad? Kristi sõnul on saladus spetsiaalses mullasegus ja regulaarses väetamises. "Mina olen jälle kuulnud seda lugu, et lill pidi kodus õitsema nii, kuidas mees naist armastab," pakub Meelis välja oma teooria.
Kuidas küll suvelilled nii külluslikult õitsevad? Kristi sõnul on saladus spetsiaalses mullasegus ja regulaarses väetamises. "Mina olen jälle kuulnud seda lugu, et lill pidi kodus õitsema nii, kuidas mees naist armastab," pakub Meelis välja oma teooria. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kas kodu saab olla ühtaegu vana ja uus? Saab küll. Toila miljööväärtuslikule Pikale tänavale kerkis vähem kui kaks aastat tagasi energiatõhus suvitusvilla masti maja, mis oleks nagu eelmise sajandi algusest välja astunud.

Kui perekond Tint ajaloolise maja ostis, oli see õnnetus seisus. "Närtsinud," nagu nad ise ütlevad. Pere ehitas uue ja energiatõhusa maja, aga soovis sealjuures, et vana Pika tänava miljöö säiliks, olles sellega ka naabritele eeskujuks.

"Lammutasime vana hoone, sest seda oli kõvasti ümber ehitatud ja head peremeest polnud pikalt olnud. Nõue oli fassaadi ilme säilitada, aga see on ju Pikk tänav − kuidas me oleks saanud fassaadi taha midagi futuristlikku ehitada?" arutleb Meelis Tint. Pealegi vana maja meeldis, lisab abikaasa Kristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles