KAUNIS KODU Perekond Liiva võib oma avaras kodus võõrustada tervet küla

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Klaver, mis jäi remondile jalgu, on leidnud endale uue koha suvetoas. Kersti Liiva on sinna pannud välja fotod sellest, milline oli maja ostuhetkel ja kuidas see samm-sammult uue näo sai.
Klaver, mis jäi remondile jalgu, on leidnud endale uue koha suvetoas. Kersti Liiva on sinna pannud välja fotod sellest, milline oli maja ostuhetkel ja kuidas see samm-sammult uue näo sai. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kersti ja Priit Liiva Pühajõe kodu uhkus paistab juba kaugele tee peale − tervet õue ümbritseva kuuseheki pügamiseks kulub peremehel kaks päeva ja ta võtab selle töö ette augustis. "Selle heki eest võiks anda eripreemia," vaimustub heakorrakomisjon.

Kõrge ja võimas rohesein avaldab muljet möödasõitjatele ning pakub privaatsust pererahvale. Sündis see praktilisest vajadusest. "Kuna elame tiheda liiklusega tee ääres, siis kõik sõitsid mööda ja muudkui signaalitasid. Ja mina muudkui lehvitasin," meenutab Kersti Liiva.

Lehvitamise asemel oli vaja hoopis tööd murda. Sest kui Liivad hakkasid üle kahekümme aasta tagasi kahe hektari suurusel kinnistul aeda planeerima, olid nad väge täis. "Noorena jaksad kõike, aga praegu mõtlen küll, et kas oli nii suurt aeda vaja."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles