Peo õnnestumisse andis oma panuse tuhatkond Ida-Viru lauljat, tantsijat ja pillimeest

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaa kolonn marssimas lauluväljakule, esiplaanil Alutaguse valla delegatsioon. Möödunud nädalavahetusel peetud XIII noorte laulu- ja tantsupeol esines kokku üle 30 000 laulja, tantsija ja pillimängija, keda vaatas kolm korda rohkem inimesi.
Ida-Virumaa kolonn marssimas lauluväljakule, esiplaanil Alutaguse valla delegatsioon. Möödunud nädalavahetusel peetud XIII noorte laulu- ja tantsupeol esines kokku üle 30 000 laulja, tantsija ja pillimängija, keda vaatas kolm korda rohkem inimesi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Ükski asi ei riku erilist peokogemust, ka vihm mitte," kinnitas Toila gümnaasiumi mudilaskoori Päikesekillukesed juhendaja Anu Pungas. Keebid tuli peoriiete peale panna veel enne, kui rongkäik liikuma hakkas, ja vihmavalinguid jagus terveks päevaks, aga laulurõõmu see minema ei uhtunud.

Päikesekillukesed võiksid rinna uhkusest kummi ajada − nende ettelaulmine oli sedavõrd hea, et nad olid oodatud vabariigi 17 valikmudilaskoori hulka. Nii seisis maakooli mudilaskoor laululava keskosas dirigendipuldi ees koos Eesti tippkollektiividega, kõrvuti Ellerheina, Eesti Raadio ja ETV mudilaskooriga.

Toila mudilaskoor Päikesekillukesed.
Toila mudilaskoor Päikesekillukesed. Foto: Matti Kämärä/Põhjarannik

Toila kuraditosin mudilast paistsid üheksa tuhande hulgas silma

Kas Toila gümnaasiumi mudilaskoori Päikesekillukesed laulurõõm säilis ka vihmas ja äikeses?

"Jah, lavalt saadud rõõm oli suur. Kui ehmatus piksekärgatusest möödas, läbimärjad riided kuivade vastu vahetatud ning külmalõdin lõppenud, oli rõõm platsis. Seda suurem, kui kuulsime, et liigijuht oma intervjuus olla öelnud, et meie väike koor puges talle hinge," kostis juhendaja Anu Pungas.

Mudilaskooride liigijuht Maret Poll tõi ETV otseülekandes intervjuus välja, et laulukaare all oli seekord üheksa tuhat mudilast. Margus Saar küsis, kes jäid silma, kui ta käis mööda Eestit kuulamas ja katsumas, kes peole saavad. "Oma esitusega pugesid hinge ja puudutasid väga paljud koorid, aga kui mõni välja tuua, siis Toila Päikesekillukesed, kus on väga vähe lapsi laulmas, aga nad on väga musikaalsed," vastas Maret Poll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles