Jõhvi punasest väljakust sai must väljak

Põhjarannik
Copy
Jõhvi keskväljakut katab nüüdsest must asfalt.
Jõhvi keskväljakut katab nüüdsest must asfalt. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi keskväljaku metamorfoosid. Nädala alguses oli väljak tuhmpunane ja auklik. Kolmapäeval muutus ta kattekihi freesimise järel erkpunaseks nagu paarkümmend aastat tagasi. Neljapäeva õhtuks sai ta peale esimese asfaldikihi ja muutus mustaks väljakuks. 

Väljakule on kavas panna veel ka teine asfaldikiht, mille järel ta peaks muutuma siledamaks, et sinna ei tekiks suuri vihmalompe, nagu pärast esimese kihi paigaldamist. 

Keskväljaku kasutusõigust omava firma East Capital Ida-Viru regiooni juht Anneli Mänd ütles, et väljakule jääb pärast remonti üle 40 parkimiskoha, üle poole väljakust jääb jalakäijate alaks, kuhu paigaldatakse tänavu sügisel või järgmisel kevadel lillekastid ja välimööbel. "See lahendus ei tule nii ilus, nagu algul plaanisime," tõdes ta, "kuid väljak saab vähemalt korda ja tulevikus on võimalik seda paremaks teha."

Esialgu oli plaanis katta väljak kõnniteekividega, kuid sellest plaanist loobuti, kuna uuringute tulemusel selgus, et väljaku alla rajatud maa-aluse parkla konstruktsioonid ei sobi selleks. 

Männi sõnul kestavad väljaku katte remonditööd kaks nädalat ja sel ajal ei saa sõidukeid sinna parkida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles