POLITSEI Auväärses eas mees ähvardas tütart

Põhjarannik
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

4. juulil sai politsei teate, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Estonia puiesteel asuvas korteris ähvardas 98aastane mees oma tütart. Naine tundis hirmu oma elu pärast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ahtmes sai naine libaametnikelt petta

Politseisse pöördus Ahtmes elav naine, kellele olid helistanud kelmid, tutvustades ennast politseiametnikuna ning Eesti keskpanga töötajana. Naisele väideti, et tema nimele on petturid laenu võtnud, ja kelmide takistamiseks paluti naisel öelda oma isikukood ja panga kasutajatunnus, mida naine ka tegi. Seejärel sisestas naine oma Mobiil-ID PIN-koodid.

Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on võetud 4400 eurot laenu, samuti oli kadunud ta pangakontolt 190 eurot.

Kohtla-Järvel sai rattur avariis viga

6. juuli õhtul sõitis 22aastane mees Kohtla-Järvel Mõisa teel sõiduautoga Volkswagen Passat ristmikul otsa vasakult jalgrattal lähenenud 66aastasele mehele. Jalgrattur toimetati haiglasse.

Kelmid said Jõhvi naiselt suure summa

Politseisse pöördus Jõhvis elav naine, kellele olid helistanud kelmid, tutvustades end Elisa operaatori ja SEB panga töötajana. Naisele väideti, et keegi teine on teinud avalduse tema telefoninumbri muutmiseks ning samuti on kannatanu nimele võetud laenu. Kelm väitis, et hakkab selle info põhjal naise nimele laenu võtnud kelme otsima.

Seejärel helistas kannatanule väidetav SEB panga töötaja, kes palus naisel telefoni alla laadida RustDeski rakenduse petturite tegevuse peatamiseks. Naine laadiski selle rakenduse oma telefoni. Hiljem avastas ta, et tema nimele on võetud laen summas 10 100 eurot, millest hiljem oli tema pangakontolt üle kantud 9300 eurot.

Saunast viidi ahi

6. juulil sai politsei teate, et Toila vallas asuvast talust on varastatud tünnisauna ahi. Vargusega tekitatud kahju on 510 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles