Ida-Virumaa jahimehed jätsid kokkutuleku üldvõidu koju

Põhjarannik
Copy
Võidukad jahimehed kokkutuleku lõpetamisel.
Võidukad jahimehed kokkutuleku lõpetamisel. Foto: Eesti Jahimeeste selts

Sel nädalavahetusel Kohtla-Nõmmel kaevandusmuuseumis peetud Eesti jahimeeste 41. kokkutulekul võitis jahimeeste omavahelise mõõduvõtmise Ida-Viru jahimeeste selts.

Teisele kohale tuli Pärnumaa jahimeeste liit ja kolmandale Põlva jahiselts.

Kokkutuleku peakorraldaja, Ida-Viru jahimeeste seltsi tegevjuht Marko Vinni jäi üritusega rahule.

„Suutsime pakkuda rahvale hea kokkutuleku, oli emotsioone, oli tegevusi, oli ekskursioone. Käisime maa all, maa ja isegi vee peal. Kolmest pikast väsitavat päevast hoolimata näitas see sündmus, et jahindus on elujõuline ja see on oluline osa meie jahikultuurist ning rahval on sellist sündmust väga vaja,“ rääkis ta.

Kokkutulek põhines kolmel sambal: võistlused, koolitused ja meelelahutus. Programm oli tihe, jahimehed võistlesid omavahel punahirve peibutamises ja jänese hädakisa matkimises, jahisarve puhumises, kokanduses, jahijuttude stand-upis, viktoriinis, haavli- ja kuulilaskmises, jahinduslikus mitmevõistluses ning juhid pandi proovile koerte GPSi kasutamise tundmises.

Esimese koha auhinna, vintsiga varustatud kattega järelkäru sõiduautole, pani välja Linnamäe lihatööstus, Teisele kohale pani Rannarootsi välja järelkäru ning kolmas koht sai Olerexilt 1200 euro väärtuses kinkekaarte.

Korraldusmeeskonna esialgsel hinnagul osales kokkutulekul üle 5000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles