Rääbisepüük tõmbub koomale

Põhjarannik
Copy
Rääbisepüük Peipsi järvel.
Rääbisepüük Peipsi järvel. Foto: Kristjan Teedema/Postimees/Scanpix

Kolmapäevast peatatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel rääbisepüük avavee- ja ääremõrdadega, kuna selleks aastaks on nendele püügivahenditele eraldatud kvoot välja püütud.

"Kuigi sel aastal rääbist enam avavee- ja ääremõrdadega püüda ei saa, siis tänu individuaalkvootide rakendumisele on võimalik rääbisepüüki jätkata teiste vahenditega, mille kvoot ei ole veel ammendunud," rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Sellest aastast rakendatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel püügivahendi põhiseid individuaalkvoote. Rääbise püüda lubatud 10tonnine kogukvoot on jaotatud püügiks avavee-ja ääremõrdadega, kastmõrdadega ja mõrrajadadega. Avavee- ja ääremõrdadega püüdjad on lubatud saagi välja püüdnud ja seega peatatakse selle püügivahendi kasutamine. Kastmõrdade ja mõrrajadadega püüdjad võivad püüki jätkata.

Rääbisepopulatsioon on Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves järjest vähenenud. Seda põhjustavad peamiselt järves valitsevad ebasoodsad looduslikud tingimused, mis ei soosi varu kasvu. Seetõttu on ka rääbise püügikvooti aasta-aastalt vähendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles