Jõhvilane Savva Novikov teenis Balti meistrivõistlustel kaks kulda

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Savva Novikovi auhinnakogu täienes taas.
Savva Novikovi auhinnakogu täienes taas. Foto: Erakogu

Laupäeval, 15. juulil toimusid Leedus Šiauliais Balti võistkondlikud meistrivõistlused kergejõustikus. Võitjaks tulnud Eesti võistkonna koosseisus astus üles ka Jõhvi kergejõustikuklubi Visa kasvandik Savva Novikov.

4x400 meetri segateatejooksus kogus Eesti teatenelik koosseisus Savva Novikov, Holger Simuškin, Hedi Andre ja Viola Hambidge 259,5 punkti, püstitades ajaga 3:32.62 uue U18, U20 ja U23 vanuseklassi Eesti rekordi.

Jõhvist pärit kergejõustiklane Savva Novikov oli parim ka 400 meetri tõkkejooksus: aeg 55,15 tõi talle kulla ning on ühtlasi tema uus isiklik rekord.

Novikov on Jõhvi kergejõustikuklubi Visa kasvandik, tema esimene treener oli Viktor Predbannikov. Eelmisel aastal astus Novikov pärast kõva konkursi läbimist Tallinna Audentese spordigümnaasiumi, lõpetas edukalt 10. klassi ning jätkab kergejõustikuga treener Andrei Nazarovi käe all.

"Varem oli Savva "raudmees" ja püstitas rekordeid kümnevõistluses, käesolevast aastast aga võistleb ta tõkkejooksus, mis tal samuti väga hästi välja tuleb," on isa Sergei Novikov poja saavutuste üle uhke.

Suvi on kergejõustiklastel kuum aeg ning ees on palju starte. 22. juulil suundub Savva Novikov Eesti koondise koosseisus Sloveeniasse Euroopa noortemängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles