Eneli Jefimova sai maailmameistrivõistlustel kuuenda koha

Põhjarannik
Copy
Eneli Jefimova tuli teist korda täiskasvanute ujumise maailmameistrivõistlustel kuuendaks.
Eneli Jefimova tuli teist korda täiskasvanute ujumise maailmameistrivõistlustel kuuendaks. Foto: Toni Meijel / Eesti Ujumisliit

Sillamäelt pärit 16aastane Eneli Jefimova tuli Jaapanis toimuvatel täiskasvanute maailmameistrivõistlustel 100 meetri rinnuliujumises kuuendale kohale.

Jefimova läbis finaalis distantsi ajaga 1.06,36, mis oli tema poolt poolfinaalis püstitatud Eesti rekordist 0,18 sekundit aeglasem. Pronksmedali võidust lahutas teda vaid 0,42 sekundit. Enamik temast finaalis ettepoole jõudnud ujujatest on olümpiavõitjad. 

Maailmameistriks tuli suure eduga leedulannast olümpiavõitja Ruta Meilutyte ajaga 1.04,62. 

Jefimova jaoks oli see teine kord, kui ta pääses täiskasvanute maailmameistrivõistlustel finaali. Mullu õnnestus tal see 50 meetri rinnuliujumises, kus ta sai samuti kuuenda koha. Olümpiakavasse kuuluval 100 meetri rinnuliujumise distantsil pole tal see varem korda läinud.

Finaali jõudmine täiskasvanute maailmameistrivõistlustel on Eesti ujumise jaoks haruldane sündmus. Lisaks Jefimovale on see õnnestunud veel vaid Jana Kolukanoval pärast Eesti taasiseisvumist rohkem kui 30 aastat tagasi.

Juunioride Euroopa meistrivõistluselt on Eneli Jefimova võitnud kuus kuldmedalit, neist kaks tänavu juuli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles