Presidendi üleskutse teha Sinimägede muuseum suuremaks pole tuult tiibadesse saanud

Erik Gamzejev
Copy
Aasta tagasi toodi Sinimägede muuseumi õuele kahur, mis teisaldati kui punamonument Auverest elektrijaamade juurest ja mille võttis vastu muueumi juhataja Ivika Maidre.
Aasta tagasi toodi Sinimägede muuseumi õuele kahur, mis teisaldati kui punamonument Auverest elektrijaamade juurest ja mille võttis vastu muueumi juhataja Ivika Maidre. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

President Alar Karise üleskutsest teha Vaivara Sinimägede sõjamuuseum senisest palju suuremaks ei ole aasta jooksul riigiasutused ega muuseumi asutaja Narva-Jõesuu linnavalitsus eriti vedu võtnud ning väike muuseum peab praegu hakkama saama vaid kahe töötajaga.

President Karis pühendas mullu Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil Kadrioru roosiaias peetud kõnes suure osa Sinimäe muuseumi laiendamise tähtsusele, pakkudes, et see võib olla üks lahendus, kuidas lähendada Eestis elavate inimeste ajalooteadvust.

"Ma usun, et Sinimägede muuseumist just niisuguse, suurema, võimsama ja mitmekülgsema muuseumi arendamine teeks sellest atraktiivse sihtpunkti paljudele eestlastele ja ka väliskülalistele. Ent mis veel tähtsam, sinna jõuaksid ka meie venekeelsed inimesed ja kaks ajalugu saaks võimaluse näod teineteise poole pöörata," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles