Kreenholmi manufaktuuri hoovi täidab hiiglaslik ooperitelk

Ilja Smirnov
Copy
Ooperitelgi paigaldamine Kreenholmi manufaktuuri hoovi.
Ooperitelgi paigaldamine Kreenholmi manufaktuuri hoovi. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Sel nädalavahetusel saab Narva Kreenholmi manufaktuuri hoovis valmis tohutu suur ooperitelk, kuhu paigaldatakse kogu vajalik aparatuur ja 600 vaatajakohta.

Narva ooperipäevade kunstiline juht ja peakorraldaja Julia Savitskaja kinnitas, et ettevalmistus festivaliks kulgeb plaanikohaselt ning esmaspäeval algavad ooperitelgis pealaval etenduste proovid.

Festivali avab 16. augusti õhtul Giovanni Battista Pergolesi värvikirevate kostüümidega koomiline ooper "La Serva Padrona" ("Teenijanna-käskijanna") Leedu rahvusooperi esituses. See lavastus tuuakse kohale veoautol ning Kreenholmi manufaktuuri lähedal Narva kunstiresidentuuri hoovis sealt ka ette kantakse.

Kreenholmi manufaktuuri ooperitelki oodatakse publikut 17. augustil. Siis on kordusena kavas mulluste ooperipäevade suurima publikumenuga lavastus − Estonia rahvusooperi esitantsija ja koreograafi, presidendi noore kultuuritegelase preemia laureaadi Jevgeni Gribi ning Soome vabakutselise balletiartisti Jack Trayleni loodud ballett "Flesh".

Narva VII ooperipäevade kava leiab veebilehelt www.narvaopera.ee.

Narva ooperipäevade traditsioon sai alguse 2016. aastal. 2020. aastal jäid ooperipäevad pandeemia tõttu ära, tänavune festival on järjekorras seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles