VIDEO Ukrainat toetav Venemaa bänd andis Jõhvi Mihkli kirikus ebatavalise kontserdi

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Nogu Svelo! esines kirikus esimest korda ning selgus, et rokk kõlab kiriku võlvide vahel ootamatult hästi.
Nogu Svelo! esines kirikus esimest korda ning selgus, et rokk kõlab kiriku võlvide vahel ootamatult hästi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kolmapäeva hilisõhtul avas Jõhvi esimese sõltumatute sõjavastaste filmide festivali Mihkli kirikus peetud loominguline kohtumine rokkbändi Nogu Svelo! liikmetega. Enam kui kolmekümneaastase kogemusega bändiliider Maksim Pokrovski kinnitas, et kirikus esinesid nad esimest korda.

Pokrovski hoiatas enne esinemise algust, et jätab lauludest krõbedamad sõnad välja, kuna pühakojas pole kohane ropendada, isegi kui tahaks aeg-ajalt võimalikult mahlakalt väljenduda.

"Pool aastat tagasi, Venemaa-Ukraina täiemahulise sõja aastapäeval, salvestasime kirikus video, kuid siis polnud meil publikut," rääkis ta. "Nüüd on saal rahvast täis ja tunne on hoopis teine − ebatavaline ja sümboolne. Tähendab, jumal on meiega. Kõik need poolteist aastat oleme mina ja mu bänd teinud kõik selleks, et toetada Ukrainat tema võitluses vabaduse eest. Teeme seda ka edaspidi − nii kaua kui vaja ja nii palju kui võimalik. Just seepärast olemegi täna siin."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles