Öise tuulega murdus Jõhvi lasteaia hoovis suure puu haru

Põhjarannik
Copy
Murdunud oks vajus vastu lasteaia maja seina ja ei lõhkunud õnneks midagi.
Murdunud oks vajus vastu lasteaia maja seina ja ei lõhkunud õnneks midagi. Foto: Roland Kontkar

Rohkem kahjusid tugev tuul teadaolevalt ei põhjustanud, päästjaid polnud neljapäeva pärastlõunase seisuga kusagile appi kutsutud.

Ohtlike puude raie ja puude hooldamisega tegelev OÜ ArborWorks andis neljapäeval sotsiaalmeedias teada, et Jõhvi vallavalitsus palus neid appi Kalevipoja lasteaia hoovis tuulega murdunud saarvahtrat maha võtma.

„Haru kinnituskoht oli kehv ja andis tormile järele,“ rääkis firma juht Roland Kontkar, et õigel ajal hooldades oleks saanud puu eluiga pikendada. Nüüd ei jäänud muud üle, kui see maha võtta.

„Kusagil pargis vähe käidavamas kohas oleks võinud üksnes murdunud haru eemaldada ja ülejäänud puu alles jätta, aga lasteaia hoovis ei saanud seda juba ohutuse pärast püsti jätta: järgmises tormis murdunuks tõenäoliselt ja ülejäänud osa.“

Töö võeti ette kohe hommikul, lapsed uudistasid õues toimuvat esialgu läbi akna.

„Kui saed juba ära pandud ja pakkudega tegelesime, tulid nad õue vaatama, huvitav ju,“ naeris Kontkar.

Kui arboristid juba kord lasteaia hoovis olid, vaadati üle ka teised seal kasvavad puud. Kaks neist, kuivanud latvadega kask ja pappel, tuleb samuti maha võtta, kahte tuleb tagasi lõigata.

Rohkem pole Ida-Virumaal täna tuulega murdunud puudest teada antud. pärastlõunase seisuga ei olnud ka päästeamet nende pärast ühtegi väljakutset saanud, ütles Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Annely Oone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles