Narvas alustas tööd kaks uut riigigümnaasiumi

Ilja Smirnov
Copy
Narva eesti riigigümnaasiumi suur pere marssis rongkäigus ehitusplatsile, kus ehitajad kiirustavad uut koolihoonet käesoleva aasta lõpuks üle andma.
Narva eesti riigigümnaasiumi suur pere marssis rongkäigus ehitusplatsile, kus ehitajad kiirustavad uut koolihoonet käesoleva aasta lõpuks üle andma. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas alustas tööd korraga kaks riigigümnaasiumi. Ent kui Narva gümnaasiumi õpilased saavad alates 1. septembrist täiel rinnal nautida oma uut, Aleksandr Puškini tänaval paiknevat koolihoonet, siis Narva eesti riigigümnaasiumi uue hoone Hariduse tänaval annavad ehitajad üle jaanuaris. Seni tegutseb sealne koolipere ajutistel pindadel Joala tänaval.

Mõlemad gümnaasiumid pidasid 1. septembri hommikul piduliku avatseremoonia.

"Narva linn rõõmustab ja on tänulik kahe uue riigigümnaasiumi üle. Uus koolikeskkond, uus juht, uued õpetajad − kõik see toob kaasa uue koolikultuuri. Narva linn astub kindlate sammudega kooliuuenduse teel," rõõmustas mõlema gümnaasiumi avamispeol viibinud Narva linnapea Katri Raik.

Mõlema riigigümnaasiumi avaaktusel käis kohal ka haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. "Uute koolide avamine Narvas aitab pakkuda piirkonna noortele ühtlaselt kõrgel tasemel eestikeelset gümnaasiumiharidust. Usun, et riigigümnaasiumid oma õhustiku ja nüüdisaegse inspireeriva koolikeskkonnaga on noortele täiendavaks motivatsiooniks, et omandada hea gümnaasiumiharidus ning suurepärane eesti keele oskus − nii on neile kõik uksed edaspidi valla," tõdes ta.

Narva eesti riigigümnaasiumi pere pidas peotseremoonia Tartu ülikooli kolledžis. Sealt liiguti rongkäigus ja lipud käes otse ehitusplatsile, et tänada ehitajaid ja töödejuhatajat tehtud töö eest. Töödejuhataja õnnitles gümnasiste tarkusepäeva puhul ning seejärel suunduti ühtses rivis Kreenholmi rajooni Joala tänavale ajutisse gümnaasiumihoonesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles