Narva poliitikud peavad otsustama, kellest saab Katri Raigi asemel linnapea

Ilja Smirnov
Copy
Katri Raik võib eeloleval laupäeval linnapea kohast ilma jääda ning sel juhul saab temast linnavolikogu lihtliige.
Katri Raik võib eeloleval laupäeval linnapea kohast ilma jääda ning sel juhul saab temast linnavolikogu lihtliige. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eeloleval laupäeval jääb Katri Raik suure tõenäosusega linnapea kohast ilma: talle esitatavale umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud volikogu 31 liikmest 18, neist suurem osa keskerakondlased. "Linnapeaks jäämise nimel ma Keskerakonda ei astu," sõnas Raik südametäiega. Nüüd on olulise küsimusena päevakorras, kellest saab kiiresti kahaneva elanikkonna, kõrgete küttehindade ja muude kogunenud probleemidega sügispealinna uus juht.

11. septembril teavitas Narva linnavolikogu eelmise koalitsiooni kokkuvarisemisest ning uue, Narva-nimelise fraktsiooni loomisest. Kohemaid teatas uus koalitsioon ka linnapea Katri Raigi umbusaldamisest. Umbusaldushääletus toimub laupäeva, 16. septembri hommikul.

"Avaldada umbusaldust Narva linnapeale Katri Raigile, kelle ebakompetentne tegevus linnapea ametikohal on tekitanud olukordi, kus linnavalitsuse ja Narva linna ametiasutuste töö oli tõsiselt häiritud," on kirjas avalduses, millele on alla kirjutanud enamik volikogu liikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles