Narva volikogu esimeheks valiti linnavalitsusega kohut käiv Irina Janovitš

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnavolikogu uueks esimeheks valitud Irina Janovitš: "Omades ühte häält 31st, ei saa mina isiklikult linnapead mitte kuidagi mõjutada."
Narva linnavolikogu uueks esimeheks valitud Irina Janovitš: "Omades ühte häält 31st, ei saa mina isiklikult linnapead mitte kuidagi mõjutada." Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narvas moodustunud uus võimuliit valis volikogu uueks esimeheks eelmisel aastal gümnaasiumidirektori kohalt vallandatud ja seetõttu linnavalitsusega kohut käiva Irina Janovitši. Opositsiooni meelest tekitab see huvide konflikti ja mõjuvõimuga kauplemise riski.

Irina Janovitši valimine Narva volikogu uueks esimeheks annab tunnistust vähem kui kuu aega tagasi sündinud fraktsioonide Narva Heaks ja Respekt koalitsiooni lagunemisest. Narva Heaks teatas, et enamik liikmeid astub sealt välja, ning andis kohe seejärel teada ka uue, Narva-nimelise suure fraktsiooni loomisest.

Fraktsioon Narva, kuhu kuulub 31 volikogu liikmest 18 ehk enamus, valis 11. septembril volikogu uueks esimeheks Irina Janovitši. Kolm päeva varem teatas keskfraktsiooni liige Tatjana Stolfat, et astub sellelt ametikohalt tagasi. Stolfatile avaldati augustis umbusaldust ning tagandamist ära ootamata liitus ta fraktsiooniga Narva, tänu millele on ta nüüd valitud volikogu teiseks aseesimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles