PILDIGALERII ja VIDEO Narva volikogu tagandas Katri Raigi linnapea ametist (1)

Copy
Katri Raik
Katri Raik Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu tagandas laupäeva hommikul Katri Raigi linnapea ametist, tema umbusaldamise poolt hääletas 19 saadikut, vastu oli 8.

Umbusalduse algatanud fraktsiooni Narva juht Aleksei Jevgrafov heitis oma sõnavõtus Raigile ette, et ta pole suutnud tagada linnavalitsuse ja volikogu sujuvat koostööd. Samuti on tema sõnul Raigi juhitud linnavalitsus pidurdanud linnale oluliste projektide läbiviimist, mille tõttu on nende maksumus tõusnud ning linna laenukoormus on kolme aastaga kasvanud 1,7 korda. 

"Linlased ei mõista linnapea otsuseid. Näiteks linna haridusvõrgu ümberkorraldamisel ignoreeriti koolide ja lasteaedade töötajate, hoolekogude, lastevanemate ja õpilaste arvamust," sõnas Jevgrafov. 

Volikogu kinnitas linnapea kohusetäitjaks senise linnavalitsuse liikme Jelena Golubeva.

Laupäeva hommikul tulid sajad narvalased Raekoja ette, et protestida Narva linnavolikogu saadikute kavatsusele tagandada tänasel istungil linnapea ametist Katri Raik.

Inimestel olid käes punased roosid ja Katri Raiki toetavad plakatid. Peeti kõnesid tema toetuseks. Volikogu istungile siirdunud Katri Raik ütles pisaraid raskustega tagasi hoides, et on linnaelanike toetuse eest liigutatud ja tänulik.

Raik ütles, et praegu on Narva jaoks murdepunkt ja Narva peab jääma näoga ülejäänud Eesti poole. "Me teeme Narva paremaks. Meie kõik! See on meie võimalus. Mina luban, et ma jään Narva, ma jään Narva tööle. Ja ma luban, et ma tulen tagasi," ütles Raik meeleavaldajatele viidates sellele, et tal tekib veel võimalus naasta linnapea ametisse.

Kohtla-Järve gümnaasiumi direktor ja Kohtla-Järve volikogu liige Hendrik Agur tegi laupäeva hommikul väikelennukiga protestilennu Narva raekoja kohal. Agur ütles lennuki juhikabiinist tehtud otseülkandes, et Raigi tagandamine linnapea ametist on ebaõiglane ja Eestile vastanduv aktsioon, millega ei saa leppida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles