Kohtla-Järve kardiraja lähedalt korjati kokku mitu tonni vanu rehve

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järvelt saadi eelmisel nädalal rikkalik vanade rehvide saak.
Kohtla-Järvelt saadi eelmisel nädalal rikkalik vanade rehvide saak. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve linnavalitsus puhastas koostöös MTÜga Eesti Rehviliit kardiraja ümbruse sinna aastatega kogunenud vanadest rehvidest. Vältimaks uute rehvihunnikute teket, paigaldatakse sinna videokaamerad.

Tööde hanke võitis Tartu firma OÜ Männikäbi ja Puit. Territooriumi puhastamiseks kulus mitu päeva ning linnale läksid need tööd maksma 1400 eurot (käibemaksuta).

"Ei oska öelda, kui kaua neid rehve sinna ladestatud oli, ent täitsime nendega kaks veokit," märkis Kohtla-Järve abilinnapea Erik Setškov. "Rehviliit võttis rehvid vastu tasuta, ent nende transpordile ja kokkukogumisele tuli siiski kulutusi teha. Nüüd on kardiraja territoorium korras, kuid selleks, et edaspidi prügihunnikute teket vältida, paigaldame sinna videokaamerad, mis võimaldavad prügistajad kohe kindlaks teha."

Setškovi sõnul on Kohtla-Järvel teisigi "rehvimägesid", mis järk-järgult samuti ära koristatakse. Ta rõhutas, et metsa alla või põllule loopimise asemel tuleks vanad rehvid viia Ahtme või Järve küla jäätmepunkti või Uikala prügilasse, kus neid tasuta vastu võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles