Lüganuse vald nõuab mõrtsuktiigi sulgemist

Põhjarannik
Copy
Varja tiik on võtnud elu ühelt lapselt ja mitmelt metsloomalt. Läinud suvel päästisid inimesed uppumissurmast mitu kassi ja sellelgi nädalal tõmbasid päästjad veest välja ühe hiirekuninga.
Varja tiik on võtnud elu ühelt lapselt ja mitmelt metsloomalt. Läinud suvel päästisid inimesed uppumissurmast mitu kassi ja sellelgi nädalal tõmbasid päästjad veest välja ühe hiirekuninga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Vaatamata sellele, et vaidlus Varjal asuva ohtliku tuletõrje veevõtutiigi üle on jõudnud kohtusse, ei kavatse vallavalitsus loobuda nõudest, et omanik võtaks ette samme veekogu ohutuks muutmisel.

"Meie seisukoht on, et tiik peab kindlasti olema kaetud, ja sellest me ei tagane," ütles Lüganuse vallavanem Marja-Liisa Veiser.

Vallavalitsus tühistas Varja külas OÜ-le Tallinn Dolls kuuluva veevõtukoha kasutusloa pärast seda, kui tänavu 31. märtsil uppus Varja alevikus asuvasse tiiki sealsamas kõrval elanud poolteiseaastane poiss, kes oli hoovis mänginud endast vanemate lastega ja veevõtukohta kukkunud. Samasse tiiki on uppunud ka mitu looma. Omanik on aga keeldunud veevõtukohta ohutuks muutmast ning kaebas vallavalitsuse kasutusloa tühistamise otsuse kohtusse.

Praeguseks on kohus andnud pooltele aega kohtuvälise kokkuleppe saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles