Kristen Michal tunnustas lähiminevikus põlevkiviõlitehase rajamist

Põhjarannik
Copy
Kristen Michal pidas 2015. aasta novembris kolmanda Petroteri õlitehase avamisel kõne, milles tunnustas õlitehaste rajamist, kuna need vähendavad keskkonnamõju ja tõstavad põlevkivi kasutamise efektiivsust.
Kristen Michal pidas 2015. aasta novembris kolmanda Petroteri õlitehase avamisel kõne, milles tunnustas õlitehaste rajamist, kuna need vähendavad keskkonnamõju ja tõstavad põlevkivi kasutamise efektiivsust. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui kliimaministeerium on asunud pidurdama Eesti Energia uue õlitehase rajamist, hoidudes kompleksloa väljastamisest, leides, et tal on liiga koormav keskkonnamõju, siis praegune kliimaminister Kristen Michal tunnustas vähem kui kaheksa aastat tagasi majandusministrina uute põlevkiviõlitehaste rajamist.

Kristen Michal osales 2015. aasta 11. novembril Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi kolmanda Petroteri tehase avamistseremoonial, kus ta lõikas läbi uue tehase lindi ja kõlistas klaase VKG omanikega. Kaheksa aastat on niivõrd mahukate investeeringute puhul lähiminevik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium edastas sel puhul ka Kristen Michali sõnu, et uus põlevkiviõlitehas Petroter III on samm Eesti põlevkivisektori uuendamise poole. "Kasutades põlevkivi üha enam õlitootmiseks, tõstame põlevkivist kättesaadava energia osakaalu. Eesti põlevkivisektor suudab Euroopa kliima- ja energiapoliitika tingimustes ellu jääda ning edukas olla, vähendades keskkonnamõju ja tõstes efektiivsust. Eesti ettevõtjate ning inseneride innovatsioon uue Petroter III tehasega just seda eesmärki täidabki," sõnas Michal õlitehase avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles