Lendav taldrik põhjustas Jõhvis kohtuvaidluse

Põhjarannik
Copy
Katkine taldrik. Pilt on illustratiivne.
Katkine taldrik. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Viru maakohtus oli arutamisel kahe naabri tüli, mille käigus üks virutas taldrikuga vastu teise ust, kahjustades ukse värvi.

Konflikt leidis aset Jõhvis möödunud aasta oktoobris, kui alumine naaber tuli tema kohal elava naabri ukse taha ning viskas taldriku vastu ust puruks.

Naaber kutsus politsei, kes juhtumi ka fikseeris, ning järgnes väärteomenetlus korrarikkuja suhtes. Kannatanu andis seejärel kohtusse ka tsiviilhagi, kuna lendav taldrik kahjustas tema korteri välisust. Ta nõudis naabrilt 312 eurot hüvitist.

Huligaanitseja hagiga nõus polnud, öeldes, et hoopis ülemised naabrid ja nende lapsed häirisid tema rahu, viies ta närvivapustuseni. Ta olevat korduvalt juhtinud sellele perele nii politsei kui laste tähelepanu, kuid midagi ei muutunud. Nüüd oli ta tahtnud naabri tähelepanu juhtida sellega, et viskas taldriku, kuid mitte vastu ust, vaid põrandale.

Kohus jäi siiski hageja poolele ning mõistis kahju tekitajalt hageja kasuks 312 eurot. Lisaks peab ta hagejale hüvitama 100 eurot riigilõivu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles