Tormis kahjustada saanud Sillamäe vana treppi ootab uuenduskuur

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Oktoobrikuine marutuul lõhkus Sillamäe vana trepi, sundides linnavõime otsima kiireid lahendusi selle taastamiseks.
Oktoobrikuine marutuul lõhkus Sillamäe vana trepi, sundides linnavõime otsima kiireid lahendusi selle taastamiseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sillamäe Kalda tänavat ja linnaparki ühendav trepp sai oktoobri alguses möllanud tormis tugevasti kahjustada, ent on lootust, et see taastatakse õige pea: volikogu liikmete kinnitatud lisaeelarves on trepi remondiks eraldatud 50 000 eurot.

Seda treppi on linnaelanikud alati aktiivselt kasutanud, kuna see lühendab nende teed oluliselt. Viimase tormi ajal aga said selle piirded ja astmed kõvasti kahjustada ning sinna paigaldati liikumist keelavad märgid. Ent inimesed kasutavad seda treppi ikka.

"Kasutavad küll, ent omal vastutusel," sõnas Sillamäe aselinnapea Aleksei Stepanov. "Linnavalitsuse ehitusosakonna ja linnamajandusosakonna töötajad hindasid trepi kahjustusi ning määrasid kindlaks taastamistööde esialgse maksumuse. Lähipäevil kuulutatakse välja tööde hange ning kui see edukaks osutub, algab juba detsembris trepi remont."

Stepanovi sõnul on taastamistöödele kuluvat summat esialgu võimatu öelda − seda näitavad hanke tulemused −, ent kui kavandatud summast ei piisa, peab linn hakkama lisaraha otsima.

"See trepp oli ennegi inetu, kuid langenud puud hävitasid selle piirded. Nende osaline taastamine ei oleks parim lahendus, kuna trepp vajas juba ammu uuendamist," sõnas ta. "Nüüd vahetame kõik piirded välja ja plaanime paigaldada tsingitud käsipuud − need ei lähe nii kergelt rooste. Vajaduse korral teeme osaliselt korda ka kandekonstruktsioonid."

Spetsialistide sõnul võivad ehitustööd kesta kuni kaks kuud, ent saabuv talv, lumi ja pakane ei tohiks neid segada.

Linnamajanduskomisjoni liikme Dmitri Leti sõnul lõi linnavalitsus eelmisel nädalal kokku ka teised oktoobritormi kahjud. Tugev tuul murdis linna territooriumil 72 puud, kahjustas põõsaid ja katuseid ning tormikahjude likvideerimisele võib linnaeelarvest kuluda 60 000 - 80 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles