Pea kõigis kontrollitud Ida-Viru haridusasutustes rikuti tuleohutusnõudeid

Põhjarannik
Copy
Haridusasutustes on jätkuvalt probleemiks tuletõkkeuste lahtihoidmine, mis ei ole lubatud.
Haridusasutustes on jätkuvalt probleemiks tuletõkkeuste lahtihoidmine, mis ei ole lubatud. Foto: Päästeamet

Päästeameti inspektorid leidsid peaaegu kõigis Ida-Virumaal kontrollitud koolides ja lasteaedades tuleohutusnõuete rikkumisi.

da-Virumaal kontrolliti 17 asutust, ühtegi rikkumist ei olnud neist üksnes kahes. Lääne-Virumaal kontrollitud 22 haridusasutusest oli puudusi vaid kuues. Trahve määrati kahe maakonna peale kokku 8 korral ning 10 korral algatati haldusmenetlus.

Ida-Virumaal kontrollitud haridusasutustes oli puudusi väljumis- ja evakuatsiooniteedega, varuväljapääsudel oli valgustus puudulik, tuletõkkeuksed ei sulgunud korralikult, tulekustutid olid hooldamata või halvasti paigaldatud, ühes asutuses ei olnud piisavalt kustuteid.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektor Karin Viitmaa ütles, et laste ohutuse tagamine on asutuse personali kohustus. "Päästeamet on haridusasutustes reide läbi viinud juba üle 10 aasta ja kui jätkuvalt eksitakse elementaarsete nõuete täitmisel, on see väga kurb," rääkis Viitmaa.

Ta tõi esile asjaolu, et seekord tuli koolitöötajaid trahvida kaheksal korral, sest tuletõkkeuksed olid avatud asendis, evakuatsioontee takistatud või tulekustuti kontrollimata. "Ometi ei ole need nõuded, mis uudsuse tõttu võiks tähelepanuta jääda. Iga nõude täitmisel on eluline põhjus, mis õnnetuse korral võib jätta traagilised tagajärjed olemata," lisas inspektor.

Päästeameti inspektorid korraldavad igal aastal kontrollkäike haridusasutustesse. Aasta tagasi kontrollitud 46-l Ida- ja Lääne-Virumaa haridusasutusel oli kõige enam puudusi väljumis- ja evakuatsiooniteede korrasolekuga, välisustel puudus päästemeeskonna sisenemise märgistus ning esines probleeme tuletõkkeustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles