Vangide vähesus suretab välja vanglatööstuse ettevõtte

Põhjarannik
Copy
Rait Kuuse sõnul ei ole Eesti Vanglatööstus enam jätkusuutlik ja selle tegevus lõpetatakse järgmisel aastal.
Rait Kuuse sõnul ei ole Eesti Vanglatööstus enam jätkusuutlik ja selle tegevus lõpetatakse järgmisel aastal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neli aastat tagasi toodi ASi Eesti Vanglatööstus peakontor regionaalpoliitilistel põhjustel Harjumaalt Jõhvi, nüüd kavatseb justiitsministeerium lõpetada vangide vähesuse tõttu ettevõtte tegevuse.

Ministeeriumi teatel ei ole AS Eesti Vanglatööstus ettevõttena jätkusuutlik ja alates 2025. aastast hakkab vangide tööhõivet korraldama Tallinna vangla osakond.

Justiitsministeeriumi vanglate asekantsler Rait Kuuse selgitas ERRile, et 2001. aastal, kui Eesti Vanglatööstus asutati, oli Eestis kümme vanglat 4500 kinnipeetavaga, nüüd on vanglaid jäänud kolm ja kinnipeetavate arv langes tänavu suvel alla kahe tuhande. Lisaks sellele on lühenenud ka karistusajad. "Kui ärimudel on üles ehitatud pikkadele vangistustele, kus on aega õpetada inimestele väga spetsiifilisi oskusi, ka keevitaja tööd, siis praegu me näeme, et selline mudel jätkuda ei saa," ütles Kuuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles