Õpetajate streik sai läbi: "Meil läks Ida-Virumaal väga hästi!"

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tunniajaline õpetajate hoiatusstreik algas reede hommikul kell 9 ning kella kümneks hakkasid Jõhvi põhikooli õpilased koolimajja tulema.
Tunniajaline õpetajate hoiatusstreik algas reede hommikul kell 9 ning kella kümneks hakkasid Jõhvi põhikooli õpilased koolimajja tulema. Foto: Peeter Lilleväli

Reede hommikul tund aega kestnud õpetajate hoiatusstreik ei võtnud Ida-Virumaal küll massilist mõõdet, kuid ametiühingu arvates oli streikijaid rohkem, kui eeldada võis. 

Ida-Virumaa haridustöötajate liidu juht Anneli Dietrich ütles, et maakonnas streikis enamik koole, kus ametiühing tegutseb. "Meil läks tegelikult väga hästi, kartsin hullemat," kommenteeris ta oma kartusi siinsete õpetajate suure passiivsuse kohta.

Maakonnas on kaks haridustöötajate ametiühingut: Ida-Virumaa haridustöötajate liit ning Kohtla-Järve haridustöötajate liit. 

Teadaolevalt streigiti Kohtla-Järvel neljas haridusasutuses: Järve koolis, täiskasvanute gümnaasiumis, Slaavi ning Tammiku põhikoolis. 

Dietrichi sõnul ei streigitud Sillamäel. Narvas streikis teadaolevalt 12 eesti gümnaasiumi õpetajat. Streiki ei toimunud ka Iisaku ja Toila gümnaasiumis, samuti Jõhvi vene põhikoolis ning Lüganuse koolides.

Ka polnud teadaolevalt streike maakonna lasteaedades. 

(Põhjalikumat lugu õpetajate hoiatusstreigist Ida-Virumaal loe laupäevasest Põhjarannikust).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles