Haridusfoorum: lisaks keelele sihib üleminek muutusi koolikultuuris

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Arutelus, mida juhtis sotsiaalteadlane Marju Lauristin, jagasid oma mõtteid eestikeelsele õppele üleminekust lapsevanem, režissöör Aljona Suržikova, õpetaja Mihhail Mogutov, poliitik Deniss Lartšenko ja Kohtla-Järve linnapea Virve Linder.
Arutelus, mida juhtis sotsiaalteadlane Marju Lauristin, jagasid oma mõtteid eestikeelsele õppele üleminekust lapsevanem, režissöör Aljona Suržikova, õpetaja Mihhail Mogutov, poliitik Deniss Lartšenko ja Kohtla-Järve linnapea Virve Linder. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eestikeelsele õppele üleminekuga seotud hirmude kõrval keskendus haridusfoorum Narvas küsimusele, millist väärtust annab eestikeelne haridus vene noortele.

MTÜ Eesti Haridusfoorum kutsus kahel päeval arutlema eestikeelsele haridusele ülemineku probleemide üle. Eri ettekanded tõid välja, mille pärast muretsevad õpetajad, koolijuhid ja lastevanemad. Sotsiaalteadlane Marju Lauristin viis läbi paneelarutelu ja küsis, kas noortel on ka mured.

Noorpoliitik, Narva volikogu liige Deniss Lartšenko (Eesti 200) arvas, et noorte mure on peamiselt seotud nende tulevikuga. "Noored arvavad, et kui nad praegu eesti keelt selgeks ei saa, siis neil ei ole ka tulevikku Eestis. Ja kindlasti nad tahavad oma tulevikku näha Eestis."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles