Konverentside jada toob Ida-Virumaale hulganisti tuntud inimesi

Põhjarannik
Copy
President Alar Karis osaleb sel reedel Jõhvi kontserdimajas toimuval haridusvõrgu arengukonverentsil.
President Alar Karis osaleb sel reedel Jõhvi kontserdimajas toimuval haridusvõrgu arengukonverentsil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal toimub Ida-Virumaal järjest kolm konverentsi, mis keskenduvad põhiliselt maakonna tulevikule ja toovad kohale hulganisti Eesti tuntud inimesi.

Kolmapäeval kogunevad teadlased, ettevõtjad ja spetsialistid õiglase ülemineku foorumile, et jagada ootusi ja võimalusi seoses uute arengutega. Korraldajad lubavad, et foorumil saab ülevaate Ida-Virumaad ees ootava õiglase ülemineku plaanidest, kuulata inspireerivaid kõnelejaid ning luua kontakte.

Esinevad teiste seas regionaalminister Madis Kallas, Eesti teaduste akadeemia president Tarmo Soomere, Tallinna tehnikaülikooli ettevõtlusprorektor Erik Puura, Tartu ülikooli arendusprorektor Tõnu Esko, tehnikaülikooli Virumaa kolledži direktor ja õiglase ülemineku fondi konsortsiumi koordinaator Mare Roosileht. Ettevõtjate arutelul jagavad mõtteid Eesti Energia juhatuse esimees Andrus Durejko, Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann, NPM Silmeti juhatuse esimees Raivo Vasnu ja Ragn Sellsi Eesti tegevjuht Kai Realo.

Neljapäeval Narva-Jõesuus toimuval Ida-Virumaa investeerimiskonverentsil räägitakse sellest, miks Ida-Virumaa võiks olla ideaalne paik ettevõtte arenguplaanide elluviimiseks.

Oma mõtteid jagavad teiste seas Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela, Ida-Viru investeeringute agentuuri juht Teet Kuusmik, NPM Silmeti juhatuse esimees Raivo Vasnu ja valitsuse Ida-Viru esindaja Jaanus Purga. Paneelarutelul osalevad töötukassa Ida-Viru piirkonna juht Anneki Teelahk, Tartu ülikooli esindaja Ida-Virumaal Katri Raik ja konsultatsioonifirma Prudentia Advisory partner Illar Kaasik.

Reedel istuvad konverentsist osavõtjad bussidesse, mis viivad nad nii magnetite tehase ehitusele, Narva-Jõesuu tulevasse kinnisvararajooni Seagate, Olgina lennuväljale kui ka Sillamäe sadamasse.

Reedel toimub Jõhvi kontserdimajas haridusvõrgu arengukonverents "HaridusLood". Selle kokkusaamise teemad on "Miks vajab Eesti haridusvõrk kohendamist?", "Kuidas tõsta omavalitsuste teadlikkust ja otsustusvõimekust haridusvõrgu ja haridusvaldkonna küsimustes ning suurendada koostööd kvaliteetse hariduse pakkumisel?", "Mida üldse tähendab kvaliteetne haridus ja kuidas tagada selle jätkusuutlikkus?", "Milline on meie koolivõrgu tulevik?".

Konverentsil saavad sõna nii vabariigi president Alar Karis, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kui ka Eesti linnade ja valdade liidu juhatuse esimees Mihhail Kõlvart. Esinejate seas on ka Jõhvi vallavanem Maris Toomel, haridusekspert ja endine haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, õiguskantsler Ülle Madise, riigikontrolör Janar Holm, ettevõtja, programmi "Lae end" eestvedaja ja Eesti Energia endine tegevjuht Hando Sutter ning Bolti juht ja Heateo haridusfondi looja Martin Villig.

Konverentside tulv jätkub järgmisel nädalal, kui 28. novembril toimub Narva-Jõesuus äriseminar pealkirjaga "Landing in Narva" ehk "Maandumine Narvas" ja selles juturuumis keskendutakse kohaliku lennunduse arendamisele. Esinejateks on teiste seas majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo, Narva tööstuspargi juht Vadim Orlov ja Soome professor Jorma Mäntynen, kes räägib, kuidas arendada koos nii tööstusparki kui lennuvälja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles