VIDEO Kohtla-Järve volikogu tagandas ametist Virve Linderi linnavalitsuse (1)

Erik Gamzejev
Copy
Virve Linderi juhitava Kohtla-Järve linnavalitsuse kinnitas volikogu ametisse tänavu 7. veebruaril ja sinna kuuluvad  ka abilinnapead Kaire Jõe, Erik Setškov ja Olga Pihlak.
Virve Linderi juhitava Kohtla-Järve linnavalitsuse kinnitas volikogu ametisse tänavu 7. veebruaril ja sinna kuuluvad ka abilinnapead Kaire Jõe, Erik Setškov ja Olga Pihlak. Foto: Matti Kämärä

Kohtla-Järve linnavolikogu avaldas tänasel erakorralisel istungil umbusaldust Virve Linderi linnavalitsusele, mis jõudis ametis olla vähem kui kümme kuud.

Virve Linderi vähemusvalitsuse tagandamise poolt hääletas 14 saadikut, 10 oli vastu ning üks volikogu liige puudus. 

Kohtla-Järve volikogus on 25 liiget. 

Samal istungil valiti uueks Kohtla-Järve linnapeaks Henri Kaselo, kes sai uuelt võimuliidult 14 poolthäält. 

Umbusalduse algatasid volikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikud. Nad põhjendasid seda sellega, et linnavalitsus ei tule tööga toime ega tee volikoguga koostööd. Virve Linderi sõnul on võimupöörde põhiline eesmärk taastada Kohtla-Järvel endine keskerakondlik võim ja valitsemisviis.

Virve Linderi linnavalitsus, kuhu kuulusid ka abilinnapead Erik Setškov, Kaire Jõe ja Olga Pihlak, püsis vähemusvalitsusena ametis vähem kui kümme kuud. Tänavu veebruaris hääletas linnavalitsuse ametisse kinnitamise poolt vaid 9 saadikut.  Kuid tänu sellele, et keskerakondlased otsustasid hääletusel mitte osaleda, kinnitati Linderi linnavalitsus ametisse, kuna poolthääli oli rohkem kui vastuhääli.

Juba mõned kuud hiljem hakkas Keskerakond otsima võimalusi linnavalitsuse väljavahetamiseks, kuid selleks polnud varem piisavalt hääli. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles